filmhuisdidam-logo

BREATHE

a3

In het waargebeurde liefdesverhaal Breathe heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana (Claire Foy) hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust. Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish’ ouders, laat Breathe zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van minder MEER INFO

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren

PRIJZEN

Normaal: € 7 - jeugd t/m 16 jaar € 5
Vriend van: € 5 (Vriendenpas: € 25)

BREATHE

ZO 21 JANUARI | 20.00 UUR

Robin Cavendish heeft zijn hele leven nog voor zich als hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in haalt zijn vrouw Diana hem uit het ziekenhuis en proberen ze het maximale uit het leven te halen.

THE PARTY

DI 23 JANUARI | 20.00 UUR

Janet geeft een feestje ter ere van haar promotie. Als haar man Bill een schokkende onthulling doet, neemt het feestje een onverwachte wending. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan in één avond in rook op.

WONDERSTRUCK

ZO 28 JANUARI | 20.00 UUR

Deze film vertelt twee verschillende verhalen over dove kinderen. Rose, die in 1927 ontsnapt uit haar huis in New Jersey om haar filmidool in New York te ontmoeten. En Ben, die doof is aan één oor en in 1977 na de dood van zijn moeder van huis wegvlucht.

THELMA

DI 30 JANUARI | 20.00 UUR

Zelden was een eerste verliefdheid zo verontrustend als in Thelma, een stijlvolle Scandinavische thriller over een meisje dat haar diep religieuze gezin inruilt voor een universiteitscampus in de grote stad. Daar ontdekt ze dat ze over gevaarlijke bovennatuurlijke krachten beschikt.

BILLY

ZO 04 FEBRUARI | 20.00 UUR

Buikspreker Gerard krijgt het aan de stok met zijn pop Billy, omdat de hondsbrutale Billy populairder is dan Gerard. Bovendien worden ze allebei verliefd op totaal verschillende vrouwen. Regiedebuut van Theo Maassen.

ON BODY AND SOUL

DI 06 FEBRUARI | 20.00 UUR

Een introverte directeur van een Hongaars slachthuis valt voor de introverte nieuwe vleesinspectrice Mária als zij elke nacht dezelfde droom blijken te delen. Een ongewoon liefdesverhaal dat je gezien moet hebben.

STAR WARS: THE LAST JEDI

ZO 11 FEBRUARI | 20.00 UUR

The saga continues… Rey, Finn en Poe sluiten zich aan bij de legendarische Luke Skywalker en prinses Leia. Samen ontrafelen ze de mysteries van de Force en leggen ze geheimen uit het verleden bloot.

VICTORIA & ABDUL

DI 13 FEBRUARI | 14.30 UUR

Victoria & Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.

HUISVROUWEN BESTAAN NIET

DI 13 FEBRUARI | 20.00 UUR

Moeder Loes dreigt haar huis kwijt te raken. Haar dochters moeten bijspringen, maar hebben hun eigen problemen. Marjolein wil een 'simpel leven' als schoolpleinmoeder en carrièrevrouw Gijsje wil zwanger raken.

FERDINAND

WO 14 FEBRUARI | 14.30 UUR

Ferdinand is een enorme stier met een piepklein hartje. Als hij wordt ontvoerd omdat mensen ten onrechte denken dat hij levensgevaarlijk is, zet hij alles op alles om weer thuis te komen.

MOLLY'S GAME

ZO 18 FEBRUARI | 20.00 UUR

Een professionele skiester wisselt van carrière en wordt pokergastvrouw voor rijke en beroemde (of beruchte) mensen. Ze begeeft zich in het schimmige grensgebied van de legaliteit.

VISAGES, VILLAGES

DI 20 FEBRUARI | 20.00 UUR

Verslag van een hartverwarmend fotografieproject van de 88-jarige filmmaker Agnès Varda en de 33-jarige fotograaf JR. In 2015 ontmoetten de twee elkaar en besloten samen door Frankrijk te touren van dorp naar dorp. Daar fotograferen ze mensen. De portretten worden levensgroot afgedrukt en op muren en huizen geplakt. 

THE LEISURE SEEKER

ZO 25 FEBRUARI | 20.00 UUR

Een liefdespaar op leeftijd reist van Boston naar het zuidelijkste puntje van Florida in een camper genaamd 'The Leisure Seeker'. Ze herontdekken Amerika's oostkust en elkaar. Naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

THE DISASTER ARTIST

DI 27 FEBRUARI | 20.00 UUR

Een beginnend acteur ontmoet de vreemde en mysterieuze Tommy Wiseau. Samen gaan ze naar Hollywood om de cultklassieker te maken die vandaag de dag bekend is als "The Room".