filmhuisdidam-logo

DARKEST HOUR

at9

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen. 
Oscar beste mannelijke acteur voor Gary Oldman.

MEER INFO

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren

PRIJZEN

Normaal: € 7 - jeugd t/m 16 jaar € 5
Vriend van: € 5 (Vriendenpas: € 25)

DARKEST HOUR

ZO 25 MAART | 20.00 UUR

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Oscarwinnaar!!

HET LEVEN IS VURRUKKULLUK

DI 27 MAART | 20.00 UUR

De liefdesverhalen en verlangens van verschillende mensen lopen door elkaar in het kleurrijke Amsterdam van de jaren zestig. Filmkomedie naar het boek van Remco Campert.

GEK VAN ORANJE

ZO 01 APRIL | 14.30 UUR

Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze totale oranjegekte worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven.

I, TONYA

ZO 01 APRIL | 20.00 UUR

Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Waargebeurd verhaal over een groot sportschandaal. Oscarwinnnaar!!

IDEM

DI 03 APRIL | 20.00 UUR

Documentaire over de verhalen van twee vluchtelingen gecombineerd met een reis van Guus en Emma, twee jongeren uit Dieren die hun eigen ervaringen met de ervaring van vluchtelingen proberen te vergelijken.

THE POST

ZO 08 APRIL | 20.00 UUR

De eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham, werkt samen met redacteur Ben Bradlee voor The Washington Post. Ze moeten al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande.

WILD

DI 10 APRIL | 14.30 UUR

In Wild vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen.

WILD

DI 10 APRIL | 20.00 UUR

In Wild vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen.

BLACK PANTHER

ZO 15 APRIL | 20.00 UUR

T’Challa keert terug naar Wakanda — een technologisch hoog ontwikkeld Afrikaans schaduwland — waar hij de troon denkt te bestijgen, maar een rivaal brengt het land en de wereld in gevaar. James Bond, Spiderman en Lord of the Rings het komt allemaal samen in deze spannende avonturenfilm met een bijna geheel zware cast.

THE SHAPE OF WATER

DI 17 APRIL | 20.00 UUR

In een geheime onderzoeksbasis tijdens de Koude Oorlog sluit de eenzame conciërge Elisa vriendschap met een mysterieuze amfibieman, die daar gevangen wordt gehouden. Dit romantisch onderwatersprookje is dé grote Oscarwinnar van 2018.

WONDER

ZO 22 APRIL | 20.00 UUR

Auggie is geboren met een afwijking waardoor zijn gezicht anders is gevormd. Hij heeft altijd thuis onderwijs gekregen maar moet nu naar een gewone school. Hij is vastbesloten zijn draai te vinden in deze nieuwe omgeving. Oscarnominatie beste make-up.

FILM STARS DON'T DIE IN LIVERPOOL

DI 24 APRIL | 20.00 UUR

De ooit zo geliefde Hollywood-actrice Gloria Grahame slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters. Op tournee door Engeland ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een diepe relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is.

PHANTOM THREAD

ZO 29 APRIL | 20.00 UUR

In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven. 

MÉDÉCIN DE CAMPAGNE

DI 01 MEI | 20.00 UUR

Jean-Pierre is een dorpsarts die verankerd is in het franse dorpsleven. Als hij zelf ziek wordt, neemt Nathalie, een beginnend arts, zijn praktijk over. Ze krijgt het nogal te stellen met de koppige arts en de eigenzinnige dorpsbewoners, maar weet ze gaandeweg voor zich te winnen.

BANKIER VAN HET VERZET

ZO 06 MEI | 20.00 UUR

Tijdens de Duitse bezetting is bankier Walraven Van Hall de geheime geldschieter van het verzet. Maar omdat het niet genoeg is, moet hij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis plegen. Het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

MAUDIE

DI 08 MEI | 14.30 UUR

Maudie is een vrouw met artrose die gaat werken als huishoudster voor de stugge visser Everett in Nova Scotia. Maudie ontpopt zich als kunstenares en populair figuur binnen de kleine gemeenschap.

DORST

DI 08 MEI | 20.00 UUR

Coco heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Wanneer haar moeder ziek wordt, krijgt Coco ineens een doel. Ze trekt bij haar moeder in om voor haar te zorgen. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

PIETER KONIJN

WO 09 MEI | 14.30 UUR

Verfilming van Beatrix Potter's tijdloze verhaal over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen. (Nederlands gesproken)