filmhuisdidam-logo

WHITNEY

ht3

De documentaire Whitney, over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston, is geregisseerd door Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void). Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd.
De documentaire vertelt het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston, met inzichten van haar meest dierbaren. Het is de eerste Whitney Houston-documentaire die officieel werd goedgekeurd door de erfgenamen. De docu bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van Houston, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews. 
E MEER INFO

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren

WHITNEY

DI 25 SEPTEMBER | 20.00 UUR

Whitney vertelt het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston, met inzichten van haar meest dierbaren. 

DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)

ZO 30 SEPTEMBER | 20.00 UUR

In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. 

BENZINHO (LOVELING)

DI 02 OKTOBER | 20.00 UUR

Wanneer Irene’s oudste zoon en handbaltalent Fernando wordt gescout door een Duitse profclub, heeft ze slechts een paar dagen om haar eigen angsten te overwinnen en hem de wijde wereld in te laten gaan.

JULIET, NAKED

VR 05 OKTOBER | 20.00 UUR

Annie zit vast in een vruchteloze relatie, die enkel lijkt te draaien om haar vriend’ obsessie voor de obscure rocker Tucker Crowe. Wanneer een demoversie van Tuckers grote hit van 25 jaar geleden opduikt, volgt een levensveranderende ontmoeting met de artiest zelf. 

THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY

DI 09 OKTOBER | 14.30 UUR

Een Britse journaliste raakt gefascineerd door een geheimzinnig genootschap dat tijdens de Duitse bezetting op Guernsey werd opgericht en besluit er een boek over te schrijven.

KLANKEN VAN OORSPRONG

DI 09 OKTOBER | 20.00 UUR

Een zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Hoe hun turbulente geschiedenis doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

LA CH'TITE FAMILLE

VR 12 OKTOBER | 20.00 UUR

Valentins prestigieuze, luxueuze heden en eenvoudige, plattelandse verleden botsen meedogenloos wanneer hij zijn geheugen verliest en zich twintig jaar terug in de tijd waant, toen hij nog een eenvoudige, Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.

INCREDIBLES 2

DI 16 OKTOBER | 14.30 UUR

In dit nieuwe avontuur staat Helen in de spotlight als superheld, terwijl Bob heldendaden verricht in het huishouden. De familie staat echter al snel op zijn kop wanneer een briljante schurk opduikt met een meesterplan dat alles in gevaar kan brengen. Dit laten onze helden natuurlijk niet gebeuren.

3 FACES

DI 16 OKTOBER | 20.00 UUR

De beroemde Iraanse filmster Behnaz Jafari ontvangt een verontrustende videoboodschap van een meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen, waarop ze een goede vriend, de regisseur Jafar Panahi, om raad vraagt.

BLACKKKLANSMAN

VR 19 OKTOBER | 20.00 UUR

Baanbrekend regisseur Spike Lee’s provocerende film is gebaseerd op het leven van Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse agent die succesvol in de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado wist te infiltreren. 

DOGMAN

DI 23 OKTOBER | 20.00 UUR

Hondentimmer Marcello leidt een overzichtelijk leventje, maar dan komt ex-bokser en cocaïneverslaafde Simone terug uit de gevangenis, die hem meesleept in een spiraal van geweld en zijn loyaliteit hevig op de proef stelt. 

A CASA TUTTI BENE

DI 30 OKTOBER | 20.00 UUR

Een gezellige familiereünie ontaardt in een chaotisch samenzijn wanneer de familieleden noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar moeten doorbrengen.