filmhuisdidam-logo

VINCENT

gt3
 

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren

PRIJZEN

Normaal: € 7 - jeugd t/m 16 jaar € 5 Vriend van: € 5 (Vriendenpas: € 25)


Vincent wil niet meer naar school, hij zet zijn familie onder druk om vegetarisch te leven, is tegen medicatie, draait de verwarming thuis uit, en is een actief lid van protestgroepjes. Zijn moeder, Marianne, weet niet meer wat ze met haar zoon aanmoet. De zachte, voorzichtige aanpak van stiefvader Raf werkt ook niet. De situatie loopt uit de hand als Nicole, Vincents tante uit Frankrijk, onverwachts langskomt. Nicole komt met de intentie om een familieruzie te sussen, maar krijgt tijdens haar bezoek opnieuw ruzie met Marianne. Vincent ziet zijn kans en vraagt zijn tante om hem mee te nemen naar Parijs, zogenaamd omdat hij er nog nooit is geweest. In werkelijkheid plant hij een grootse protestactie, recht voor de Eiffeltoren. Marianne is woedend als ze ontdekt dat haar halfzus er met haar zoon tussenuit geknepen is. Met de hele familie zet Marianne de achtervolging.

Vincent is geregisseerd door de Vlaamse filmmaker Christophe van Rompaey. Eerder maakte hij prijswinnende films als Aanrijding in Moscou (2008) en Lena (2011). De hoofdrol van Vincent in de film is voor de 19-jarige Spencer Bogaert. Op basis van een aantal fragmenten van Vincent is de veelbelovende, jonge acteur gevraagd voor een rol in de nieuwe film van de Amerikaanse filmmaker Albert Hughes: Alpha(2018). Andere grote rollen in de film zijn voor Alexandra Lamy (Nicole), Barbara Sarafian (Marianne) en Geert van Rampelberg (Raf).
Foto's (klik voor een grotere versie)


Social Media


Met korting naar de film!

Naar de film gaan kan nog leuker als je Vriend-van wordt. Voor € 25,00 per jaar ontvangt u op alle filmvoorstellingen een korting van € 2,00.
Meer informatie en aanvragen.


Voorafgaand aan de film uit eten?

Vink het vakje Filmdiner aan bij uw reservering. Op vertoon van uw reservering ontvangt u 10% korting bij Italiaans Restaurant Bella Roma.

Trailer


Bezig met laden van de trailer...