filmhuisdidam-logo

IDEM

1
 

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren
Documentaire waarin de reis van twee vluchtelingen verteld wordt met als doel om meer positieve aandacht en begrip voor vluchtelingen te krijgen. Deze documentaire is het profielwerkstuk van twee leerlingen uit 6 VWO. In de documentaire vertellen de Palestijnse vluchteling Mohannad (40) en Syrische vluchteling Dana (16) hun verhalen over wat zij tijdens hun reis hebben meegemaakt en wat voor gevoelens en emoties zij hadden tijdens hun reis. Om meer aandacht te krijgen voor de documentaire en om zich meer te kunnen verplaatsen in de vluchtelingen zijn de twee leerlingen Emma (17) en Guus (18) zelf ook op reis gegaan. Deze reis hebben zij gemaakt zonder geld, eten, vervoer of andere hulpmiddelen. Tijdens de reis hebben zij veel mensen ontmoet en zijn zij veel gesprekken aangegaan met mensen over vluchtelingen. De reis bracht hun van Utrecht tot West-Kapelle en van Antwerpen naar Scheveningen. Door de documentaire worden termen zoals “Gelukzoeker” in twijfel getrokken.
Dit is een bijzondere voorstelling. 'IDEM' is een eindexamen project van Guus en Emma, twee leerlingen van het Rhedens in Dieren. De speciale toegangsprijs voor deze film is slecht €2. Foto's (klik voor een grotere versie)


Social Media


Met korting naar de film!

Naar de film gaan kan nog leuker als je Vriend-van wordt. Voor € 25,00 per jaar ontvangt u op alle filmvoorstellingen een korting van € 2,00.
Meer informatie en aanvragen.


Voorafgaand aan de film uit eten?

Vink het vakje Filmdiner aan bij uw reservering. Op vertoon van uw reservering ontvangt u 10% korting bij Italiaans Restaurant Bella Roma.

Trailer


Bezig met laden van de trailer...