filmhuisdidam-logo

BLACK PANTHER

ag3
 

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren
Het koninkrijk Wakanda ligt in het hart van Afrika. Voor de buitenwereld is het een arme, onaanzienlijke natie, maar dat is een zorgvuldig in stand gehouden façade. Wakanda is, met dank aan de grondstof vibranium, een technologisch hoogontwikkelde maatschappij. Een trots, nooit gekoloniseerd land dat zijn rijkdom uit angst voor rooftochten en oorlog altijd verborgen heeft gehouden. 

T'Challa (Chadwick Boseman), die tot koning van Wakanda wordt gekroond nadat zijn vader is omgekomen, is van plan die geheimhouding voort te zetten. Dat is niet voor iedereen een uitgemaakte zaak. Vrede en welvaart zijn veel waard, maar rijkdom schept ook verplichtingen, vindt T'Challa's ex-vriendin Nakia (Lupita Nyong'o), die hem van haar idealen probeert te overtuigen. Als elders mensen in armoede leven, zou Wakanda's voorraad vibranium dan niet gedeeld moeten worden?

Black Panther heeft niet alleen een zwarte superheld in de hoofdrol, maar bevat een hele batterij zwarte topacteurs. Het zijn nu eens de witte gezichten die sterk in de minderheid zijn.  Het de vrouwen die de show stelen. Vooral de slimme Shuri, het kleinere zusje van Black Panther, die als een soort Q uit James Bond haar broer van de fraaiste technische gadgets voorziet is aanstekelijk grappig en uiterst gevaarlijk tegelijk.

Het is de eerste grote SF-film die zich in Afrika afspeelt. Bovendien zijn de spannende vechtscènes gebaseerd op Afrikaanse vechtkunst. Black Panther brak in Amerika alle bezoekrecords.
Foto's (klik voor een grotere versie)


Social Media


Met korting naar de film!

Naar de film gaan kan nog leuker als je Vriend-van wordt. Voor € 25,00 per jaar ontvangt u op alle filmvoorstellingen een korting van € 2,00.
Meer informatie en aanvragen.


Voorafgaand aan de film uit eten?

Vink het vakje Filmdiner aan bij uw reservering. Op vertoon van uw reservering ontvangt u 10% korting bij Italiaans Restaurant Bella Roma.

Trailer


Bezig met laden van de trailer...