filmhuisdidam-logo

PHANTOM THREAD

ht3
 

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren
De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig.De Britse modeontwerper Reynolds Woodcock leeft in een perfecte bubbel van creativiteit. Toch mist hij iets in zijn leven. Dan wandelt zijn nieuwe muze zijn leven binnen: de Duitse serveerster Alma. In zijn creaties voelt zij zich volmaakt op een manier die ze nog nooit eerder ervaren heeft. Maar Alma moet ook een persoonlijk offer brengen, want ze leeft in feite onder de tirannie van de man die ze bemint.

De prachtige jurken die Woodcock ontwerpt  en de sfeer van de film doen denken aan de de Netflix serie 'The Crown'. De glamour, de intriges maar telijkertijd ook de leegte in dat leven.Regisseur Paul Thomas Anderson wordt al sinds zijn doorbraak Boogie Nights en de sfeervolle opvolger Magnolia gezien als één van de belangrijkste filmmakers van zijn generatie. Elk shot, elke handeling en elke knip tussen twee beelden klopt simpelweg. Gezien zijn eigen hang naar perfectionisme, kun je je als kijker afvragen of het personage Reynolds Woodcock misschien een stukje zelfreflectie is. Daniel Day-Lewis (Lincoln) neemt in deze film op grandioze wijze afscheid van zijn acteercarrière.
Foto's (klik voor een grotere versie)


Social Media


Met korting naar de film!

Naar de film gaan kan nog leuker als je Vriend-van wordt. Voor € 25,00 per jaar ontvangt u op alle filmvoorstellingen een korting van € 2,00.
Meer informatie en aanvragen.


Voorafgaand aan de film uit eten?

Vink het vakje Filmdiner aan bij uw reservering. Op vertoon van uw reservering ontvangt u 10% korting bij Italiaans Restaurant Bella Roma.

Trailer


Bezig met laden van de trailer...