filmhuisdidam-logo

FILM STARS DON'T DIE IN LIVERPOOL

gt2
 

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren
De ooit zo geliefde Hollywood-actrice Gloria Grahame (Annette Bening) slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters, hopeloos proberend haar stijl en charme vast te houden. Op tournee door het Engeland van de jaren ‘70 ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell), die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Een vurige affaire ontwikkelt zich tot een diepe relatie. Ondanks het grote leeftijdsverschil tussen de twee, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie Gloria troost kan vinden. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld wanneer Gloria ernstig ziek blijkt te zijn. Een krachtig en tragisch beeld van verafgode actrices door de jaren heen.

Dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal plaatst de blik op vrouwen in een nieuw licht. Zelfs de vrijgevochten actrice Gloria Graham, tijdgenote van Marilyne Monroe en Humprey Bogart, die zich destijds al verzette tegen de objectiverende blik van de oude studiobazen, vraagt uiteindelijk aan haar jonge minnaar “how do I look?”. Met sprankelende bijrollen voor Vanessa Redgrave en Julie Waters. De film bevat een veelzeggend fragment waarin de echte Grahame haar Oscar in ontvangst neemt. Regisseur Paul McGuigan heeft door middel van kleurgebruik een enerzijds schrijnende, maar toch levendige sfeer neergezet.

Jamie Bell kennen we als kindacteur in de prachtige dansfilm 'Billy Elliot'. 
Foto's (klik voor een grotere versie)


Social Media


Met korting naar de film!

Naar de film gaan kan nog leuker als je Vriend-van wordt. Voor € 25,00 per jaar ontvangt u op alle filmvoorstellingen een korting van € 2,00.
Meer informatie en aanvragen.


Voorafgaand aan de film uit eten?

Vink het vakje Filmdiner aan bij uw reservering. Op vertoon van uw reservering ontvangt u 10% korting bij Italiaans Restaurant Bella Roma.

Trailer


Bezig met laden van de trailer...