filmhuisdidam-logo

THE BASTARD

1
 

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren
Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniel en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis.

Als kind werd de Ethiopische Daniël Hoek in de steek gelaten door zijn Nederlandse vader. Vanwege zijn gemengde afkomst werd hij met de nek aangekeken, belandde op straat en kwam in de criminaliteit terecht. Jarenlang worstelde hij met zijn identiteit, zijn afwezige vader en de vraag hoe anders zijn leven er had uitgezien als zijn vader niet was vertrokken. Opmerkelijk genoeg had zijn vader Joop Hoek een soortgelijke ervaring met zijn eigen vader: tot zijn grote verdriet ontkende hij ook het bestaan van zijn bloedeigen zoon. 

In The Bastard lopen de verhalen van het volwassen kind en de bejaarde vader dwars door elkaar heen. Ze vertellen onafhankelijk van elkaar een aangrijpend verhaal over noodlot en DNA, en over de invloed die het gemis van een vader op hun levens heeft gehad.
Foto's (klik voor een grotere versie)


Social Media


Met korting naar de film!

Naar de film gaan kan nog leuker als je Vriend-van wordt. Voor € 25,00 per jaar ontvangt u op alle filmvoorstellingen een korting van € 2,00.
Meer informatie en aanvragen.


Voorafgaand aan de film uit eten?

Vink het vakje Filmdiner aan bij uw reservering. Op vertoon van uw reservering ontvangt u 10% korting bij Italiaans Restaurant Bella Roma.

Trailer


Bezig met laden van de trailer...