filmhuisdidam-logo

ADRIFT

a3
 

RESERVEREN

Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig uw kaarten.

Klik hier om te reserveren
Tami (Shailene Woodley) en Richard (Sam Claflin) zeilen met een jacht over de Stille Oceaan. Ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken. Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï-eilanden…**** Volkskrant: Adrift heeft alles wat een survivalfilm nodig heeft Adrift heeft alles wat een survivalfilm nodig heeft: innemende personages, acteurs die lijden invoelbaar maken en een mooi maar gruwelijk decor. Terwijl Kormákur handig wisselt tussen een liefdesverhaal en de strijd op leven en dood. Wat kunnen survivalfilms toch heerlijk zijn. Vanuit een zachte bioscoopstoel zien hoe mensen vechten om te overleven, om ze te zien doorgaan waar je zelf allang had opgegeven. Zeker als die films gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal: dat versterkt het geruststellende idee dat het onmogelijke mogelijk is, dat de geest sterker kan zijn dan het lichaam.Adrift, precies zo’n waargebeurde ode aan de menselijke veerkracht, heeft alle ingrediënten die zo’n film nodig heeft: innemende personages, acteurs die het lijden invoelbaar maken, en een mooi maar gruwelijk decor waar de natuur meedogenloos kan zijn.Aan het begin van dit drama wordt de 23-jarige Tami (Shailene Woodley) wakker in een lekkende zeilboot, dobberend op de Stille Oceaan. Na een orkaan is haar verloofde – de ervaren zeiler van de twee – verdwenen, de radio, motor en mast zijn stuk, niemand weet waar ze zijn, de kans op redding is nihil.De IJslandse regisseur Baltasar Kormákur (Everest) snijdt heen en weer tussen deze hopeloze situatie na de orkaan en de periode die eraan vooraf ging. Het ene moment laat hij in Adrift zien hoe Tami de gaten in de gehavende boot dichtplakt en haar verloofde (Sam Claflin) redt, het volgende toont hij hun eerste ontmoeting op Tahiti. Zo wisselt hij een lief liefdesverhaal op een exotische locatie af met een strijd op leven en dood. 
Foto's (klik voor een grotere versie)


Social Media


Met korting naar de film!

Naar de film gaan kan nog leuker als je Vriend-van wordt. Voor € 25,00 per jaar ontvangt u op alle filmvoorstellingen een korting van € 2,00.
Meer informatie en aanvragen.


Voorafgaand aan de film uit eten?

Vink het vakje Filmdiner aan bij uw reservering. Op vertoon van uw reservering ontvangt u 10% korting bij Italiaans Restaurant Bella Roma.

Trailer


Bezig met laden van de trailer...