filmhuisdidam-logo
frontpage image frontpage image frontpage image

OVER ONS


prijzen:


toegang €8

Vriend: €6  - Vriendenpas €25

Jeugd t/m 15 jaar €5

Gelrepas €2,50

Veelzijdig Filmhuis Dieren

Het filmhuis te Dieren bestaat sinds 1986 en wordt gerund door vrijwilligers. Er worden uit idealisme een veelzijdig aanbod van bijzondere films vertoond. De films worden vertoond in de filmzaal van Theothorne in Dieren. De zaal heeft ruim 200 stoelen.

Filmprogramma

Voor het filmprogramma wordt gezocht naar de juiste mix in type, artistieke kwaliteit en land van herkomst van de film. Op die manier proberen wij een gevarieerd filmaanbod samen te stellen voor een zo groot mogelijk “filmhuispubliek”.
De films worden zonder pauze vertoond. U mag een consumpties uit het Grand Café meenemen naar de zaal
De Nederlandse film heeft hierbij een streepje voor.
 

Filmavond

Vrijdagavond en dinsdagavond zijn de vaste filmavonden. Bij bijzondere gelegenheden wordt hier van afgeweken. Zie voor details de Agenda.

Vriend van Filmhuis Dieren

Vrienden dragen het Filmhuis Dieren een warm hart toe en maken het mogelijk de noodzakelijke investeringen te doen. Word ook Vriend: met uw financiële bijdrage steunt u het Filmhuis! De prijs van de Vriendenpas is € 25. Hiermee:

- Steunt u het Filmhuis
- Ontvangt u per film € 2 korting op de reguliere entreeprijs van € 8 (jongeren tot 16 jaar € 5)
- Ontvangt u € 1 korting op iedere voorstelling van Rhederart (voor het aanbod zie www.rhederart.nl) 

Wilt u ook Vriend worden, stuur dan een mailtje naar filmhuisdieren@gmail.com

Een schenking aan het Filmhuis Dieren

Filmhuis Dieren - door de belastingdienst erkend als ANBI (algemeen nut bevorderende instelling) Cultureel- heeft voor u mogelijk een schenkingsvoordeel. Een schenking mag van het inkomen afgetrokken worden, met belastingvoordeel als gevolg. Bij een culturele ANBI zelfs tot 125%, een schenking van € 100,- kan dan als € 125,- worden afgetrokken. Er is een drempel alvorens schenkingen kunnen worden afgetrokken. Wilt u hier meer informatie over, dan kunt u die aanvragen via het contactformulier op deze website. Onze ANBI gegevens kunt u vinden via www.belastingdienst.nl/; zoeken op ANBI.

Techniek

Vanaf seizoen 2018 - 2019 is een nieuwe geluidsinstallatie met Dolby Surround 7.1 in gebruik genomen.
Voor u als bezoeker niet alleen een haarscherpe beeld maar ook nog beter geluid.